متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/12/01
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

سنگ کلیه و توصیه های درمانی/قسمت دوم

 

 

در حالت درد حاد ناشی از سنگهای کوچک انسدادی، مصرف مسکن های تزریقی، خوراکی و یا شیاف و مصرف مایعات مفیداست.

بیماران با نارسایی کلیوی ونارسایی قلبی که محدودیت مصرف مایعات دارند باید درمورد میزان مصرف مایعات با پزشک مشورت کنند.

در صورتی که سنگ بزرگتر از یک سانتیمتر باشد از روشهای مختلف درمانی از جمله سنگ شکن درون اندامی از راه مجرا

(TUL)، برون اندامی (ESWL) ، سیستوسکوپی، نفرولیتوتومی از راه پوست (PCNL) ، لاپاراسکوپی و در موارد خاص عمل جراحی باز استفاده میشود .

 

توصیه های پیشگیری از ایجاد و عود سنگ کلیه:

رژیم غذایی بیماران با توجه به جنس سنگ آنها درنظر گرفته می شود بیمارانی که جنس سنگ آنها اگزالات بوده است باید مصرف موادی که میزان اگزالات ادراری را، بالامی برند مثل اسفناج، چای، ریواس، سبوس گندم ، توت فرنگی و شکلات وبادام زمینی را در رژیم غذایی خود کاهش دهند

 . بیمارانی که جنس سنگ آنها سیستیین است باید مصرف پروتیین را کاهش دهند ومصرف مایعات را افزایش دهند و ادرار را قلیایی نگه دارند.

بیماران دارای جنس سنگ اسید اوریک باید رژیم غذایی کم پروتئین داشته باشند ومصرف صدف وقارچ وگوشت را در رژیم غذایی خود کاهش دهند.

 بیمارانی که سابقه سنگ های کلیوی دارند باید روزانه بین 8 تا 10 لیوان آب بنوشند، به این بیماران توصیه می شود برون ده ادراری خود را بیش از 2 لیتر در روز نگه دارند.

نکته مهم:

در بیماران مبتلا به سنگهای کلیوی به هیچ وجه توصیه به محدود کردن مصرف لبنیات نمی شود چون در صورت عدم مصرف لبنیات کافی علاوه بر افزایش احتمال سنگ سازی )که بر اثر اختلال در متابولیسم اگزالات ایجاد می شود( موجب پوکی استخوان و شکستگی های خطرناک و کشنده )بدلیل غیرقابل درمان بودن این نوع شکستگی( هم می شود. آن چه مهم است مصرف لبنیات کم چرب و بدون نمک است تا موجب رسوب آن در کلیه و ایجاد سنگ نشود.

 

دکتر محمدمهدی حسینی

عضو هیات علمی گروه یورولوژی

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 95514
کلیدواژه